Mijailović demantovao odlazak Lendejla: Partizan više nije klub koji može biti prevaren na neke fore

Ostoja Mijailović

Litvanski Žalgiris objavio je preko zvaničnog tviter naloga da je Džok Lendejl postao novi igrač kluba iz Kaunasa.

Australijski centar se preko svog Instagram profila oprostio od saigrača, navijača i uprave Partizana, ali prema poslednjim informacijama transfer nije završen.

Predsednik crno-belih Opstoja Mijailović je u izjavi za „Telegraf“ naglasio da je Lendejl i dalje igrač Partizana I da je dobio dozvolu da ode u SAD da zaleči povredu.

Lendejl je sto odsto igrač Partizana. Dobio je, na lični zahtev, dozvolu da ode u Ameriku na 7 dana kako bi se lečio. To je odobreno. A kada je to objavljeno, u medijima se brzo pojavila vest da je on igrač Žalgirisa, kojem čak iz tog kluba žele dobrodošlicu. Ovo prvo što sam rekao je zapravo istina. Da li će on otići u Žalgiris ili neki drugi klub još uvek se ne zna. On ima visoko obeštećenje koje je tri puta veće od njegovih godišnjih primanja. Samim tim, višestruko je veće od onoga što je Partizan za njega platio. Šta god da se desi, Partizan će biti u velikom plusu. Mi nismo donosili odluku da li ćemo ga prodavati. U ovom trenutku on nije slobodan igrač. On do kraja sezone ima obavezu da bude u klubu. Na kraju sezone može da ode uz veliko obeštećenje na koje on ima pravo da se pozove, rekao je Mijailović za „Telegraf“.

Prvi čovek crno-belih je istakao pod kojim uslovima Lendejl može da pređe u Žalgiris, i da će Partizan svakako biti na dobitku.

Lendejl još ništa nije potpisao. Za mesec dana on može da bude Žalgirisov, ali kada se ispune klauzule i obaveze prema Partizanu koje nisu male. Mi smo na vezi sa Žalgirisom i ako se dogovorimo, daćemo svoje saopštenje po tom osnovu. Uspostavili smo sistem koji funkcioniše. Postoje jasni disciplinski pravilnici koje su igrači potpisali da su ih razumeli, a odnosi se i na strane i na domaće igrače. Partizan više nije, i neće biti, klub koji može biti prevaren na neke fore. Sve se zna, sve je propisano, sve prate dokumenti i neće biti nikakvih problema. Sve u svemu, eventualnim odlaskom Lendejla, ili bilo koga drugog, Partizan će svakako dobro zaraditi, a uložiti novac pametno i u kvalitetne igrače, dodao je Ostoja Mijailović.

Komentari
Advertisements