Srbi mogli i bolje da prođu sa kuglicama za Rolan Garos

Rolan Garos

Pored Novaka Đokovića, Srbija će u Parizu ima još petoricu tenisera i dve teniserke u glavnom žrebu, a moguće je da će im se pridružiti još jedan, ukoliko Viktor Troicki uspešno prebrodi i treće kolo kvalifikacija.

Ni ostale srpske tenisere žreb nije mazio, pa će oni imati teške ispite odmah na startu. Miljenik sreće još jednom nije bio Janko Tipsarević, koji će igrati sa zaštićenim rankingom, a prvi rival će mu biti Bugarin Grigor Dimitrov. Podsetimo i u Melburnu je Tipsarević u prvoj rundi igrao sa Dimitrovim i izgubio 3:1.

Miomir Kecmanović je po prvi put žreban u Parizu, a u prvom kolu igraće protiv Amerikanca Denisa Kudle. Međutim, već u trećem kolu, ukoliko se probije dalje, čekao bi ga Rafael Nadal. Filip Krajinović je jedini „izvukao“ nosioca, igraće protiv mladog Frensisa Tijafoa iz SAD-a.

Pored Đokovića, Srbija će imati još dvojicu nosilaca. Kao 30. „kosturaš“ rangiran je Dušan Lajović i on će u prvom kolu igrati protiv tenisera iz kvalifikacija, ali bi u drugom mogao da se nađe oči u oči sa „mušičavim“ Australijancem, Nikom Kirjosom. Laslo Đere je dobio Španca Alberta Ramosa-Viljolasa, a Španac na Rolan Garosu nikad nije poželjan kao rival.

Srbiju će predstavljati i dve teniserke, Aleksandra Krunić u prvom kolu igra protiv Darije Gavrilove, teniserke sa australijskim pasošem, a prvo učešće Ivana Jorović će započeti sa Amerikankom Dženifer Brejdi.

Komentari
Advertisements