Tomašević je problem: Demirel žestoko optužuje Turkoglua!

Dejan Tomašević

Dosadašnji predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel rezigniran je ponašanjem predsednika KS Turske Hidajeta Turkoglua.

Demirel je osuo „drvlje i kamenje“ prema bivšem NBA igrača, jer po njemu stoji iza kandidature predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dejana Tomaševića za mesto prvog čoveka FIBA Evropa.

Iza Tomaševićeve kandidature stoji Turkoglu i Košarkaški savez Turske! Oni su ga ubedili da se kandiduje i oni ga podržavaju. U situaciji kad je na izborima i jedan turski predstavnik, nečuveno je da savez te zemlje podržava drugoga. Naročito kad je taj predstavnik posvetio život turskoj košarci i njen savez učinio jednim od najjačih u svetu.

Znam da ne mogu da očekujem podršku od tog čoveka (Turkoglua) i njegovog tima, posle svih lažnih vesti koje su plasirali kako bi snizili moju reputaciju, ali mi podrška kandidatu iz druge zemlje nije jasna. Išli su dotle da su ostalim savezima slali pisma u kojima traže da se Tomašević podrži na izborima, ubeđivali su ih da se ujedine protiv mene. Rade sve kako bi me Tomašević pobedio na izborima. Pitam se dokle će ljudi iz turskog saveza i njihov predsednik uništavati državne interese?, rekao je Turgaj Demirel, kojem je istekao petogodišnji mandat u FIBA Evropa, a preneo Sport klub.

Glasanje za novog predsednika FIBA Evropa biće održano u petak, 24. maja u Minhenu. Pored Tomaševića i Demirela, kandidat za upražnjeno mesto je i košarkaški radnik iz Belgije Siril Kumans.

Komentari
Advertisements