Đoković pred Rolan Garos: Ovo je turnir za koji sam se spremao, mnogo je pozitivnih stvari pred dolazak ovde

Novak Đoković nalazi se u Parizu, gde obavlja završne pripreme pred start drugog Grend slem turniora u sezoni, Rolan Garosa, koji startuje u nedelju, 26. maja.

Najbolji teniser sveta ima najveće ciljeve na pariskoj šljaci, smatra da je u boljoj poziciji nego prethodne sezone i veruje da će ponoviti uspeh iz 2016. godine.

Igranje na Grend slemovima, na Rolan Garosu je nešto što sam uvek želeo. Odrastao sam na šljaci i uvek sam sanjao da pobeđujem ovde. Ovo je turnir za koji sam se spremao, u poslednjih nekoliko meseci sve sam radio da budem spreman za ovaj turnir, ali pobeda na Rolan Garosu je uvek poseban motiv. Uspeo sam u tome pre tri godine i to mi daje dovoljno razloga da verujem da to mogu da uradim ponovo. Volim da igram u Parizu, posebno je tako u poslednjih nekoliko godina kada imam i podršku publike. Mislim da sam upravo zbog te podrške uspeo da pobedim ovde 2016. godine. Pre godinu dana situacija je bila potpuno drugačija nego sada. Imao sam operaciju, ispao sam iz top 20 na listi i sa svim tim sam morao da se suočim i na terenu. Godinu kasnije imam titulu na tri Slema i dolazim kao broj jedan tako da imam i drugačiji pristup, tu sam sa većim samopuzdanjem i nadam se da ću imati dobre dve nedelje, rekao je Đoković, a preneo „Sport klub“.

Srpski as je apostrofirao Rafaela Nadala, koji je 11 puta trijumfovao na Rolan Garosu, kao glavnog kandidata za titulu. Ipak, Đoković veruje da će moći da mu se suprotstavi daleko bolje nego u finalu Mastersa u Rimu pre nekoliko dana.

Kao što sam rekao i u Italiji, on je čovek koji je favorit na svakom turnitu. Mislim da na šljaci pored njega nikada ne bih izabrao nekoga drugog za favorita jer je osvojio toliko turnuira po više puta. Koliko puta je izgubio u Parizu u celoj karijeri? Dva? Imam izuzetno poštovanje za njega. Imali smo dobar meč u Rimu i on je bio bolji igrač. Bio je jednostavno prejak. Mislim da sam imao dve dobre nedelje u Madridu i Rimu i nekako sam ostao bez snage na kraju nakon dva duga meča i četvrtfina i polufinala koji su završeni kasno uveče. Sve u svemu, mislim da ima mnogo pozitivnih stvari u te dve nedelje pred dolazak ovde, dodao je Novak Đoković, koji je aktuelni šampion svih Grend slem turnira, osim Rolan Garosa.

Komentari
Advertisements