Savić: Poraz boli, mislio sam da ćemo ispraviti nepravdu od pre 40 godina

Vujadin Savić, Crvena zvezda - Partizan 0:1

Kapiten Crvene zvezde, Vujadin Savić, posle poraza od Partizana u finalu Kupa preuzeo je odgovornost i uputio izvinjenje navijačima.

Nikad ne bežim od odgovornosti. Obaveza svih igrača, i mene kao kapitena, jeste da se obratimo posle utakmice, i kad je dobro i kad je loše. Mnogo mi je teško, kao i svim mojim saigračima što smo na ovakav način završili sezonu. Poraz od večitog rivala uvek boli, ovoj generaciji je to prvi. Borili smo se, ali ne na način kako mi umemo. Dužan sam da se izvinim svakom zvezdašu koji je bio na stadionu, ko nas je bodrio cele sezone. Takođe im se zahvaljujem. Verujem da ćemo kroz kvalifikacije, kao i prvenstvo i Kup naredne sezone biti pravi i da nećemo izneveriti nikoga. Zaslužili smo svi kritike, ali verujem da će naši navijači nastaviti da nam budu vetar u leđa, rekao je Savić.

Savić je odbacio navode da su crveno-beli potcenili Partizan.

Partizan nikad ne smete da procenite. Mišljenje svih u javnosti jeste da smo bolja ekipa, ali to danas nismo pokazali. Žao mi je što mi nismo bili ekipa koja je podigla trofej na Marakani, sigurno će me boleti ovaj poraz zauvek. Iza nas je fenomelna sezona, ali u Zvezdi nema mesta za opuštanje. Ovde je svaka utakmica najbitnija, ova je bila za trofej. Mnogo puta tokom sezone kada je bilo važno pokazali smo da smo pravi. Večeras to nismo uspeli. Žao mi je što je sada pauza pred nama i što nemamo mogućnost da se u narednih sedam dana na utakmici iskupimo i podignemo samopouzdanje.

Poraz od večitog rivala dogodio se na dan kada je pre 40 godina Zvezda poražena u finalu Kupa UEFA od Menhengladbaha.

Lično će mi ovaj poraz zauvek ostati veoma težak, posebno što se desio na dan kada je pre 40 godina Zvezda izgubila u finalu Kupa UEFA protiv Borusije. Tada je igrao moj otac, mislio sam da ćemo današnjom pobedom simbolično ispraviti tu nepravdu, zaključio je kapiten crveno-belih.

Komentari
Advertisements