Tomašević: Porazi su deo sporta, ovo je tek početak

dejan tomašević

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, nije izabran za novog predsedika FIBA Evrope.

Tomašević čestitao je Turgaju Demirelu na izboru za prvog čoveka FIBA Evropa i poručio da će pokušati da iz ovoga izvuče samo najbolje.

– Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno, i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata, rekao je Tomašević za KSS.

Bivši košarkaš se zahvalio svima koji su ga podržali i dodao da ovo nije kraj njegovog angažovanja u košarci.

–  Nema mesta razočaranju, već samo optimizmu, jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke. Nastaviću da se zalažem za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi, objasnio je Generalni sekretar KSS.

Tomašević je izrazio želju da u budućnosti Savezi u regionu podignu saradnju na viši nivo.

– To moja misija od koje ne odstupam, bez na obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svetsko prvenstvo za košarkaše u Kini, jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet, zaključio je Tomašević.

Komentari
Advertisements