Đere maksimalan na početku Rolan Garosa, sledeći je Australijanac

Laslo Đere na Rolan Garosu

Srbija je dobila prvog predstavnika u 2. kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Ono u čemu nije uspeo Janko Tipsarević pošlo je za rukom Laslu Đereu, koji je nakon 2 časa i 15 minuta savladao Alberta Ramosa-Vinjolasa sa maksimalnih 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:6(2).

Đere je kontrolisao igru od prvog do poslednjeg trenutka, spasao je sve četiri brjk lopte sa kojima se suočio u prvom setu i sa dva brejka stekao prednost od 1:0. Španac je pokušao da uzvrati odmah na početku drugog seta, ali je Đere odbio i ovaj udar spasavši još tri brejk lopte.

Do rezultata 2:2 set je bio izjednačen, a onda je Đere sa četiri uzastopna gema jednom nogom zakoračio u 2. kolo. Treći set je bio najnizvesniji, sedam gemova nije bilo brejkova, a ponovo je prvi popustio Ramos-Vinjolas. Đere je poveo sa 5:3 i došao u priliku da servira za meč.

Nije to najbolje odradio, rival je stekao tri vezane brejk lopte i iskoristio treću za povratak neizvesnosti u set. Set je odlučen u taj-brejku, Đere je odmah poveo sa 4:0 i nije bilo problema da sačuva prednost do konačne pobede. Njegov sledeći protivnik biće Australijanac Aleksej Popirin.

Komentari
Advertisements