Epska borba Tipsarevića i Dimitrova, Bugarin prošao dalje

Janko Tipsarević

Janko Tipsarević – Grigor Dimitrov 2:3 (3:6, 0:6, 6:3, 7:6(4), 4:6)

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u 2. kolo Rolan Garosa. Srpski teniser je posle epske borbe i 3 sata i 7 minuta poražen od Grigora Dimitrova.

Odlično je počeo meč Tipsarević i već posle tri gema imao brejk prednosti ali je Bugarin odmah uzvratio kontrabrejkom. Festival oduzetih servisa nastavio je Tipsarević poveo sa 3:2 i onda potpuno stao. Narednih 11 gemova osvojio je Dimitrov i tako poveo sa 2:0 u setovima i 1:0 na početku trećeg.

Činilo se da je kraj meča blizu, Janko je imao i određenih fizičkih problema, ali je još jednom pokazao neverovatan karakter i upornost i polako počeo da se vraća u meč. Brejkom u osmom gemu trećeg seta Tipsarević je stekao presudnu prednost za smanjenje rezultata, da bi u četvrtom setu još jednom oduzeo servis Dimitrovu i poveo sa 3:2.

Bugarin je napao servis Tipsarevića u osmom gemu, u kojem je Janko spasao čak 5 brejk lopti, ali je popustio pred naletom dva gema kasnije. Bugarin je izjednačio na 5:5, ali je u taj-breku inicijativa od početka do kraja bila na strani srpskog igrača pa je odluku doneo peti set.

Sjajan je bio Janko i u ovom periodu igre, sigurno je osvajao svoje servise sve do devetog gema, kada je Dimitrov iskoristio svoju drugu brejk loptu u ovom setu, poveo sa 5:4 i došao u priliku da servira za meč. Tipsarević je uložio dodatni napor, uspeo da stvori jednu priliku za brejk i nastavak neizvesnosti, međutim Dimitrov je vezao tri poena i plasirao se u 2. kolo. Ovo je bio osmi međusobni duel dvojice tenisera i treća pobeda Dimitrova.

Komentari
Advertisements