Okupile se rukometašice Srbije pred baraž mečeve za SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se u hotelu „In“ u Beogradu odakle je krenula put Zrenjanina gde će se pripremati do prve utakmice baraža za Svetsko prvenstvo 2019 sa Poljskom.

Dobro poznato lice u reprezentativnom okruženju, osvajačica srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2013 u Beogradu, Jovana Risović (26), veliki je optimista kada je u pitanju plasman nacionalnog tima na još jedno veliko takmičenje. Članica hrvatske Podravke osvojila je duplu krunu sa svojim klubom i spremno dočekuje završnicu reprezentativne sezone.

Bila je ovo sezona iz snova. Ostvarili smo sve ciljeve koje smo zacrtali u Evropi i domaćem prvenstvu. Zadovoljna sam i sobom, i ekipom. Nastavićemo sa takvim ambicijama i u narednoj sezoni, kaže golman našeg nacionalnog tima koji je poslednji nastup zabeležio na Evropskom prvenstvu 2016 u Švedskoj.

Zaista mi je drago što sam ponovo tu. Uzbuđena sam, mnogo je pomešanih emocija, srećna sam što sam se vratila.

Poljska je ozbiljan rival…

Očekujem izuzetno teške mečeve. U poslednje vreme ulažu dosta u ženski rukomet. Bez obzira u kom su sastavu imaju izuzetno dobru ekipu. Ne smemo ni slučajno da ih potcenimo, moramo da damo maksimum. Imamo veliki kvalitet, možemo da pobedimo u obe utakmice i tako se plasiramo u Japan, zaključuje Jovana Risović.

Prva utakmica Srbija -Poljska igra se u petak 31.maja od 20.15 časova u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu. Revanš je šestog juna u Lubinu.

RSS

Komentari
Advertisements