Tipsarević nakon poraza: Četvorodupla doza lekova, slagao sam lekara

Janko Tipsarević

Janko Tipsarević je nakon tri časa velike borbe poražen od Grigora Dimitrova na startu Rolan Garosa, a posle meča je govorio o zravstvenim problemima koji su ga mučili tokom ovog duela.

Janko je osećao bolove u kuku, pa je problem pokušao da reši sredstvima protiv bolova.

Krajem prvog seta progutao sam još jednu dozu lekova protiv bolova, četvoroduplu, 200 miligrama više nego što bi trebalo, onda sam i slagao doktora na terenu, te mi je dao i paracetamol. Počelo je to da radi i kuk me je manje boleo. Od operacije pre dve godine desna noga mi nije zdrava, ja taj bol izdržavam i ne znam je li on slab ili jak. Međutim, uvek se dešava da pri većim naporima nesvesno kompenzujem, pa levom nogom više vučem, trčim i cimam. Na početku godine me je mučilo koleno, pre nekih mesec, mesec i po dana kuk – to se vraća i nestaje, taman sam u Majamiju i Hjustonu mislio da je OK, ali sada opet. Nadam se da ću imati više sreće na travi, rekao je srpski teniser za Sport klub.

Kada je u pitanju nastavak karijere rekao je da će crtu povući posle US Opena, a pomenuo je i završetak karijere.

Podvući ću crtu posle US opena. Definitivno ne vidim sebe da se sledeće godine, uz dužno poštovanje, vucaram po čelendžerima. Eventualno bi mi podstrek bio ako budem u Top 100 ili ako budem u glavnom žrebu Australijan opena, ali ni to nije sigurno. Pre svega zato što se prvi put u životu malo bojim za svoje zdravlje, za to šta ću ja sa 50 godina. Drugo, i neke poslovne prilike su mi se otvorile u vezi sa teniskom akademijom, ali o tome ćemo drugom prilikom kada se sve to završi. Ako se nešto značajno ne desi, ne vidim se sledeće godine da igram osim ako nisam barem u Top 100, dodao je Tipsarević.

Komentari
Advertisements