FSS u borbi protiv jednog od najvećih problema srpskog fudbala

Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je važan projekat u saradnji sa Zajednicom superligaša i klubovima.

Kako je navedeno na sajtu FSS jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura, a to se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u veoma lošem stanju, daleko ispod standarda koji zahteva savremeni fudbal.

Zbog toga će klubovi, na inicijativu Saveza, pauzu do početka nove sezone iskoristiti za rekonstrukciju svojih glavnih terena i postavljanje nove travnate podloge.

Novi tereni u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu. Realizacija ovog veoma važnog projekta već je u toku, a radovi su započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca.

FSS će narednih dana potpisati ugovore sa velikim brojem klubova, a predviđeni su radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta. Na nekim stadionima će biti ugrađeni i grejači terena, a mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećih sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni). Pored superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi.

Namera saveza je da se klubovi u novoj sezoni nadmeću na novim, savremenim terenima kako bi kvalitet fudbala bio na višem nivou. FSS će pratiti realizaciju ovog veoma važnog projekta i prezentirati javnosti više detalja u narednim danima.

Komentari
Advertisements