Velika frka u Španiji: Bivši igrač Reala i još pet osoba uhapšeno zbog nameštanja utakmica

Raul Bravo i Mateja Kežman

Policija u Španiji uhapsila je nekoliko osoba u okviru istrage o nameštanju fudbalskih utakmica, objavljeno je danas.

Pritvoreni su, kako su naveli španski mediji, fudbaleri koji nastupaju ili su igrali u dva najviša ranga takmičenja te zemlje.

Medju uhapšenima je i bivši fudbaler Reala Raul Bravo zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije i učestvovao u malverzacijama u španskom fudbalu, piše As.

Uz Brava su privedeni predsednik Ueske Agustin Lasaosa i šef medicinskog osoblja Huan Karlos Galindo Lanuza, bivši fudbaleri Borha Fernandez i Karlos Aranda, kao i sadašnji Deportiva Injigo Lopez, i terete se za nameštanje utakmica u sezonama 2016/2017 i 2017/2018 u Primeri i Segundi.

Oni su optuženi za pranje novca, podmićivanje, korupciju i udruživanje sa kriminalnom organizacijom.

Špansko pravosuđe je odredilo da se skraćeni postupak stavi pod nalog tajnosti do daljeg u istrazi.

Pobeda Valensije nad Valjadolidom (2:0) u poslednjem kolu Primere, za plasman u Ligu šampiona, nalazi se pod sumnjom u velikoj akciji hapšenja funkcionera, sadašnjih i bivših fudbalera u Španiji.

TV stanica Antena prenosi da španske vlasti istražuju da li je bilo neregularnosti u meču posle kojeg je Valensija završila na četvrtom mestu.

Nekoliko igrača Valjadolida sada je pod istragom i to bez znanja funkcionera dva kluba, koji nisu bili pod imperativom rezultata jer su nedelju dana pre toga izborili opstanak.

Komentari
Advertisements