Krunićevoj meč lopta malo, nastavak u petak

Aleksandra Krunić

Aleksandra Krunić – Lesija Curenko 1:1 (7:5, 5:7, 6:6 prekid)

Da bi se pridružila četvorici kolega u trećem kolu Rolan Garosa, Aleksandra Krunić će morati da igra dva dana. Najbolja srpska teniserka propustila je meč loptu protiv 27. nositeljke Lesije Curenko, pa je meč prekinut zbog mraka posle 6:6 u trećem setu.

Izuzetno komplikovan prvi set pripao je Aeksandri Krunić, a nije trebalo da bude toliko naporno. Najbolja srpska teniserka je rano stekla prednost dva brejka, povela sa 4:1, ali je Curenko brzo vratila jedan izgubljeni servis. Kod rezultata 5:3, Srpkinja je imala set loptu, na servis rivalke, ali je nije iskoristila, pa je servirala za osvajanje prvog seta. Ni tada nije bila uspešna, dozvolila je protivnici brejk za 5:5. Prava bitka viđena je u 11. gemu, dve brejk lopte je Ukrajinka spasila, ali ne i ttreću, pa je Krunićeva imala novu šansu da set osvoji pre taj brejka. Ovog puta je bila znatno sigurnija i iskoristila drugu, ukupno treću, set loptu za vođstvo u meču.

U drugom setu bilo je malo brejk prilika, ali su one uglavnom iskorišćene. Krunićeva je oduzela servis Ukrajinki odmah na startu, ali je Curenko već u četvrtom gemu vratila izgubljeno, iskoristivši prvu brejk loptu. Sve do rezultata 6:5 za Curenko nije bilo brejk prilika, a onda je Ukrajinka došla do dve vezane. Prvu je srpska teniserka spasila, ali ne i drugu, pa je rezultat izjednačen na 1:1.

Odlučujući set obilovao je brejkovima. Prva je “napala“ Curenko i povela sa 2:0. Srpkinja je uzvratila ribrejkom, ali je Ukrajinka još jednom otišla na dva gema razlike. U sedmom gemu Aeksandra Krunić je ponovo oduzela servis rivalki i zatim izjednačila na 4:4.

Nakon još jednog brejka, Krunićeva je servirala za meč, ali je to učinila na takav način da nije osvojila nijedan poen. Imala je naša teniserka veliku priliku da, posle dužeg vremena, ostvari jednu vrednu pobedu, kod rezultata 6:5, na svoj servis imala je meč loptu, ali nije je iskoristila. Pa je meč prekinut zbog mraka kod rezultata 1:1 u setovima i 6:6 u trećem setu.

Komentari
Advertisements