Vlada optimizam: Srpkinje gledaju ka Japanu

Žensku rukometnu Srbije očekuju mečevi baraža protiv selekcije Poljske za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će se krajem 2019. godine odigrati u Japanu.

Prvi susret igra se u petak u Zrenjaninu od 20.15 časova, a revanš je narednog četvrtka u Lubinu.

Rođena Zrenjaninka Jelena Lavko očekuje dobru atmosferu i nada se pobedi.

Kako stvari stoje imaćemo veliku podršku sa tribina. Publika se više interesuje za rukometna dešavanja posle plasmana Proletera u Super ligu, ali generalno to važi za sve sportove u Zrenjaninu unazad nekoliko godina. Nadam se da ćemo imati pravi domaći teren. Svaka pobeda je dobar rezultat za nas. Naravno, želeli bismo da primimo što manje golova i dobijemo meč što ubedljivije. Ni jedan rezultat nam ne garantuje prolaz na Svetsko prvenstvo posle 60 minuta. Sve može da se stigne i prestigne u današnjem rukometu. Poljakinjama fali levo krilo u odnosu na naš duel od prošle zime u Nantu, ali sada su tu neke nove mlađe snage. Mi takođe imamo dosta mladih igračica. Tu je i Kristina Liščević, sa kojom sam igrala dugi niz godina i osećaj je isti. Osećamo jedna drugu na terenu, kao da nije ni odlazila iz reprezentacije, rekla je Lavko, a preneo sajt RSS.

Kapiten Katarina Krpež-Šlezak je istakla važnost dvomeča sa Poljskom i još jedanput naglasila ambicije naše selekcije.

Imamo odličnu atmosferu u timu, devojke su raspoložene i spremne. Zdrave smo sve, što je jako važno s obzirom da je kraj sezone. Motivisane smo silno, s obzirom da znamo da je pobeda nad Poljakinjama jedini put za Olimpijske Igre u Tokiju. Odradile smo pet treninga, spremamo se za protivnika. O potcenjivanju nema ni govora. Poljska je odlična ekipa, na nama je da odigramo dobro u odbrani i ostvarimo pobedu. Ima dosta novih devojaka, potrebno je vreme da bi se uigrale. Borbom ćemo pokušati da nadoknadimo i taj nedostatak treninga i vremena koje bi trebalo da provedemo zajedno. Kako nama, tako je i njima. Niko tu nije u prednosti. Cilj u Zrenjaninu je što ubedljivija pobeda i što manji broj primljenih golova. Ne znam da li možemo da ponovimo rezultat iz Nanta. O tome će odlučiti i dnevna forma, trenutak, imamo i drugačije sastave u odnosu na prošli decembar, dodala je Katarina Krpež-Šlezak.

Komentari
Advertisements