Laslo Đere: Sada osećam bol, ali će mi ovo mnogo značiti u budućnosti

Laslo Djere

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da ostvari jednu od najvećih pobeda u karijeri i plasira se u osminu finala Rolan Garosa.

Njega je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pobedio Japanac Kei Nišikori, posle pet setova i skoro 4 i po sata igre.

Bio je to, do sada, najduži a verovatno i najuzbudljiviji duel u dosadašnjem toku Rolan Garosa. Đere je imao dva brejka viška u petom setu, vodio zatim i sa 4:2, ali nije uspeo uspešno da privede meč kraju. Iskusni Japanac je uspeo da bolje odigra važne poene i izbori se za okršaj sa domaćim teniserom Benoom Perom u narednom kolu.

Logično, Đere je nakon meča bio razočaran.

– Jesam razočaran, ali ne žalim ni za čim. Sve vreme radio sam prave stvari na terenu i malo je nedostajalo da se sve završi na najbolji način. Sada osećam bol zbog svega, ali se dešavalo u prošlosti da se ja izvučem iz teških situacija, kao što je on sada uspeo. Nije lep osećaj kada se meč izgubi posle više od četiri sata borbe, ali činjenica da sam dao sve od sebe, malo olakšava stvari, kaže odlični teniser.

Mada je propustio veliku šansu za sjajan rezultat, Đere nema mnogo razloga za nezadovoljstvo.

– Pokazao sam da mogu da se nosim sa najjačima i na najvećim turnirima. Igrali smo ćetiri i po sata, a ja sam mu parirao fizički i nije bilo padova ni u ritmu, ni u tempu. Poraz, ponavljam, boli, ali će mi doneti mnogo samopouzdanja pred nastavak karijere, završio je raport nakon dramatičnog meča sa Nišikorijem, teniser iz Srbije, koga očekuje novi napredak na ATP listi.

Komentari
Advertisements