ŠTA TI JE SUDBINA: Malo falilo da Jokić ne zaigra u NBA ligi

Nikola Jokić

Nikola Jokić četiri sezone sa velikim uspehom nastupa za Denver Nagitse, a u tekućoj je postao član zvanično najbolje petorke NBA lige.

Centar iz Sombora je od strane Nagitsa izabran kao 41. pik na draftu 2014. godine.

Menadžer i vlasnik Mege Miško Ražnatović je u intervjuu za „Nedeljnik“ otkrio da reprezentativac Srbije umalo nije završio u Barseloni, i da je za to kriva loša partija Jokića pred skautima katalonskog kluba. Ipak, ispostavilo se da je to bila srećna okolnost po srpskog asa.

Prva srećna okolnost je način na koji je on uopšte došao u Megu. Ja sam duboko ubeđen, da Nikola nije došao u Megu, situacija u njegovoj karijeri bi bila potpuno drugačija. Jednostavno, njemu je trebalo vreme da pokaže nestvarni talenat koji ima, a drugi klubovi nemaju to vreme. Nakon toga smo shvatili da bi trebalo neko vreme da provede u Evropi, pa da onda proba NBA.

Napravljen je dogovor sa Barselonom. Dogodila se nesrećna okolnost, koja se posle pokazala kao najsrećnija moguća, a to je da je tu završnu utakmicu pre potpisa ugovora, u Sremskoj Mitrovici pred očima ljudi iz Barselone odigrao… to se ne zove loše, to se zove najgore ikada.

Ta njegova partija je odložila potpisivanje ugovora sa Barselonom, a onda se kasnije uključio Arturas Karnišovas, kao predstavnik Denvera, sa idejom direktnog odlaska Nikole, iz Mege u NBA…, rekao je Ražnatović za „Nedeljnik“.

Komentari
Advertisements