Dmitrović: Bili bi jači sa Milivojevićem i Nastastićem

Marko Dmitrović

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije, Marko Dmitrović, kaže da bi idealan scenario bio trijumf u Lavovu nad Ukrajinom bez primljenog gola, posle čega bi plasman na EURO bio jako blizu.

Čuvar mreže španskog Eibara ističe da su dve pobede u junu, u Ukrajini i protiv Litvanije, glavni cilj.

– Videćemo kako će se odvijati stvari, ali prvi plan i cilj je šest bodova, kao i uvek. Idemo na pobede, prvo na Ukrajina i ona je u maksimalnom fokusu, rekao je Dmitrović, prenosi Tanjug.

Dmitrović očekuje da „orlovi“ nastave uzlaznu putanju u formi, stvorenu još tokom Lige nacija, ali i igrom u Portugaliji (1:1).

– Svi mi golmani i cela odbrana, verujem i ceo tim, hoćemo pobedu bez primljenog gola. Videli smo da je Ukrajina uigrana ekipa, iako Ševčenko nije mnogo godina selektor odlično ih ukomponovao. Kolektiv je njihova snaga i neće biti lako, posebno što su na svom terenu dobri, rekao je on.

Zato Dmitrović ističe da je recept partija Srbije ista kao u Lisabonu i u Nemačkoj (1:1).

– U Ukrajini moramo da pokažemo sjajni timski duh koji imamo. Neka bude 0:1 odmah potpisujem. Strelac? Bilo ko, pa makar i ja iz penala ili sa gola na gol, uz smeh kaše Dmitrivić, dodajući da se šali, jer nema posebnu želju za tim, a da „svi u ekipi ginemo jedan za drugog“.

On veruje da bi nacionalni tim bio jači sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, koji zbog nesuglasica sa selektorom Mladenom Krstajićem ne dobijaju poziv.

– Oni su kvalitetni fudbaleri, igraju u Premijer i Bundesligi i imaju zapažene uloge u svojim klubovima. Bitni su igrači, ali sve je na selektoru i najbolje je da on ima sve igrače u formi i tako bude na slatkim mukama. Ovo što je izabrao je najbolji tim za ove dve utakmice, zaključio je Dmitrović.

Srbija 7. juna gostuje u Lavovu Ukrajini, a tri dana kasnije čeka Litvaniju.

Komentari
Advertisements