U Šapcu grme: Finale na ivici regularnosti, ne damo da nam otmu titulu na našem bazenu

Vaterpolisti Šapca

Novi šampion Srbije u vaterpolu biće poznat u sredu nakon majstorice koju će odigrati Šabac i Crvna zvezda.

Aktuelni osvajač Kupa dobio je prvi meč, crveno-beli su sinoć izjednačili, ali u Šapcu nisu zadovoljni suđenjem u drugoj utakmici.

Sudije Raković i Golijanin dozvoljavali su „prljavu“ igru vaterpolista Crvene Zvezde. Dopuštali su udaranje preko vode, bez sankcionisanja arbitara domaći su udarali u lice naše igrače. Nejednakim kriterijumima onemogućili su ravnopravnu igru centara Šapca. Ovo je samo deo onoga čime smo nezadovoljni i zbog čega tvrdimo da je finalna serija na ivici regularnosti. Stižu nam poruke i pozivi podrške od naših reprezentativaca, vaterpolo radnika iz Srbije, sportskih prijatelja iz Hrvatske i Crne Gore koji ističu da je sve ovo antipropaganda vaterpola i kolokvijalno rečeno „otimanje“ u vaterpolu, ističu u VK „Šabac, a prenosi „Glas Podrinja“.

Klub poziva navijače da ispune tribine gradskog bazena i budu podrška, kako se navodi, u neravnopravnoj borbi.

Nismo imali ravnopravan tretman kod sudija ni u mečevima gde smo pobedili, ali su naši igrači i sjajna publika doneli trijumfe. Pozivamo sve da ispune tribine našeg bazena i budu podrška klubu u neravnopravnoj borbi. Nećemo dozvoliti da nam neko, na takav način, otme titulu na našem bazenu. Mi želimo da pobedi sport, da presudi bolja igra, koncentracija, manje grešaka, a ne da „presudu“ donese neko, negde van bazena i van interesa našeg sporta. Svojim odlukama Vatepolo savez Srbije od sporta i svega što on predstavlja, pravi suprotnost. Do sada smo trpeli sve udarce i one u bazenu i one van njega, ali dosta je toga, to se u sredu neće dogoditi, dodali su u VK „Šabac“.

Komentari
Advertisements