Bogosavac o Čukaričkom, prelaznom roku, EP za mlade…

Bogosavac na utakmici sa Nemačkom

Miroslav Bogosavac iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Čukaričkog, u kojoj je izabran u idealan tim Super lige Srbije.

Levi bek je debitovao i za nacionalni tim, a sezonu je i na ličnom i na klupskom planu ocenio kao veoma uspešnu.

Naravno da mi je veliko zadovoljstvo da se nađem u odabranom društvu, u najboljih 11 igrača Super lige. Ali, ponavljam, najvažnija je bila ekipa i da smo mi ostvarili ono što smo zacrtali. Gotovo tokom čitave sezone Čukarički je bio među četiri najbolja kluba, u jednom trenutku i na trećoj poziciji. sezonu pre smo u plej-of ušli kao treći, pa smo na kraju završili šestoplasirani. Sada smo u finišu igrali daleko bolje, a taj meč protiv Crvene zvezde, kojoj smo naneli jedini poraz u Super ligi, bio je preloman za nas. Iskreno, ni mi sami pred taj meč nismo očekivali bodove. Poklopile su nam se kockice tokom sezone, a mnogo nam je značilo što je ekipa ostala na okupu. Uz naravno mlade igrače, koji su ponovo pokazali da Čukarički ima na koga da se osloni, rekao je Bogosavac za klupski sajt.

Nekadašnji igrač Partizana jedan je od onih koji bi mogli da napuste „brđane“ ovog leta, uz propisano obeštećenje.

Kao i pred svaki prelazni rok, opet sam „u avionu“. Ali, dok se nešto ne konkretizuje, igrač sam Čukaričkog. Najpre me očekuje nastup za mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, potom kvalifikacije za Ligu Evrope. Videćemo hoće li se nešto dogoditi pre toga ili ću ponovo nastaviti da špartam po superligaškim terenima, kazao je 22-godišnji levi bek.

Mladu reprezentaciju Srbije očekuje Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu. Bogosavac, koji se našao na spisku selektora Gorana Đorovića, optimista je po pitanju plasmana „orlića“ na završnoj smotri.

Na šampionat Evrope u Italiju i San Marino putujemo u najjačem mogućem sastavu, sa nama će biti i Jović, Milenković… Na nama je da se što bolje uigramo, a siguran sam da možemo daleko da doguramo. Ali, prvo da se plasiramo u polufinale, idemo korak po korak, dodaoje Miroslav Bogosavac.

Komentari
Advertisements