Kakav gest Klopa: Sjajnim rečima oprostio se od dvojice igrača koji odlaze iz Liverpula

Jirgen Klop

Liverpul je šesti put u istoriji postao prvak Evrope, a čelnici kluba i menadžer Jirgen Klop odmah nakon madridskog trijumfa počeli su da razmišljaju o letnjem prelaznom roku.

Klop je danas potvrdio odlazak dvojice igrača kojima ovog leta ističu ugovori, a klub je odlučio da saradnja sa njima ne bude nastavljena.

Danijel Staridž napustiće Enfild nakon 160 utakmica i 50 golova za Liverpul, baš kao i levi bek Alberto Moreno, koji je za prethodnih 5 sezona odigrao 90 mečeva i postigao 3 gola.

Najvažnija reč koju mogu da kažem ovoj dvojici igrača je hvala. Bili su ovde kada sam došao u klub i poput ostalih igrača pomogli su da postanemo klub koji se kreće u pravom smeru. Bez njih ne bi bili to što jesmo u ovom trenutku, rekao je Klop.

Alberto je pun života, pun energije, uvek pozitivan. Neverovatan karakter koji je spreman da uvek pruži sve za tim. Znam da nije dobijao minutažu koju je želeo, ali to ne umanjuje njegov doprinos. On je svetska klasa i vratiće se u reprezentaciju Španije u bliskoj budućnosti. Danijel je zaslužio pravo da bude jedan od modernih velikana Liverpula. Neki od golova koje je postigao su bili neverovatno važni, on je jedan o najboljih finišera koje sam ikada video. Imao je dovoljno strpljenja, a čak je i ove sezone njegov doprinos bio veliki. Pametan je, samouveren i ne libi se da kaže sve što je potrebno da pomogne timu. Imao je sjajan odnos sa mladim igračima. Naravno da će nam nedostajati, ali momci, odlazite kao evropski prvaci, dodao je nemački stručnjak.

Komentari
Advertisements