Mijatović: Konkurencija je velika, ali Jović ima golgeterski kapacitet koji je neophodan Realu

Nekadašnji fudbaler i sportski direktor Real Madrida Predrag Mijatović, ponosan je što će baš igrač sa naših prostora nositi dres ,,kraljevskog kluba“.

Fudbaler Luka Jović, potpisao je šestogodišnji ugovor sa Realom. Klub iz Španije platio je 60 + 5 miliona evra za srpskog napadača.

Jako mi je drago što je Jović potpisao za Real i što je posle dugo godina ponovo jedan naš igrač član najboljeg kluba na svetu. Konkurencija će biti žestoka, u to nema sumnje, ali s obzirom na njegove godine, talenat i mladost mislim da ne bi trebalo da bude problem da se adaptira, rekao je Mijatović za Sport Klub.

On je dodao da srpski reprezentativac mora da bude strpljiv, jer će biti potrebno vreme da se prilagodi drugačijem fudbalu.

Mora da čeka svoju šansu kao što su svi mladi igrači čekali priliku kada su dolazili i u Real. Luka je imao sjajnu sezonu u Nemačkoj, mada je španski fudbal drugačiji, i verovatno će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na tako veliki klub, ali mislim da ne bi trebalo da bude problema, objasnio je nekadašnji sportski direktor Real Madrida.

Posle neuspešne sezone, već naveliko se spekuliše o izmeni u sastavi madridskog kluba čiji navijači neće tolerisati još jednu lošu godinu. Mijatović navodi da Luka mora da se strpi kako bi uspeo da iskoristi šansu koja mu je data kao novom pojačanju Madriđana.

Sve zavisi šta će Real uraditi u prelaznom roku. Ima mnogo igrača na koje klub ne računa, videćemo da li će naći rešenje i uspeti da ih prodaju kako bi došli novi, mladi fudbaleri. Real je u situaciji gde treba da se promeni mnogo toga. Luka je mlad, perspektivan i teret verovatno neće biti na njemu i na mladim igračima, već će ga izneti malo iskusniji fudbaleri. Što se njega konkretno tiče – strpljenje, rad i čekanje prave prilike. U Madridu je teško očekivati da se igraju sve utakmice u prvih 11, ali današnji fudbal mora da se menja što se toga tiče i da jednostavno shvati da je član velikog tima i da će sigurno tokom sezone imati priliku da pokaže ono što zna, rekao je Mijatović.

Čovek koji je 1998. popeo Real Madrid na vrh Evrope posle 32. godine, ističe da ne poznaje Jovića, ali da je o njemu čuo mnogo pozitivnih stvari.

Nisam razgovarao ni sa kim iz kluba o Luki, nismo u kontaktu. Imaju svoju filozofiju i svoje vođenje fudbala i oni to rade na svoj način. Luku znam kao fudbalera, ne poznajem ga privatno. Prošle sezone u Nemačkoj je potvrdio da ima golgeterski kapacitet koji je Realu neophodan. Informacije koje imam o njemu su vrlo pozitivne, svi su mi rekli da je jako dobar dečko, da je stabilan i da zna šta hoće, što je vrlo važno. Ne znam koliko ga Zidan poznaje, verovatno ga je gledao, ali ponavljam sve zavisi ko će ovog leta doći u Real, kakve su ambicije sledeće sezone… Neće biti lako posle tri osvojene Lige šampiona, cilj je uvek osvajanje trofeja, ali Jović svakako neće biti taj koji će imati teret da to mora da uradi, kazao je bivši fudbaler.

Mijatović navodi da je rivalitet u Realu veliki, jer čelnici uvek dovode one za koje smatraju da su najbolji, te je Joviću poželeo uspeh u budućem klubu.

Ne bih rekao da Real zaobilazi igrače sa ovih prostora. Oni traže igrače za koje misle da će moći da se adaptiraju na najbolji način. Konkurencija je žestoka, ima mnogo igrača iz drugih zemalja takođe talentovanih i ambicioznih. Real kao i svi veliki klubovi ima mrežu skauta koji gledaju sve mlade igrače po Evropi i po svetu, a kada odluče nekoga da dovedu oni na kraju to i urade. Mnogo vremena nijedan igrač sa naših prostora nije bio u Realu, Jović je potpisao, nadam se da će sve biti u najboljem redu i želim mu mnogo sreće, zaključio je Mijatović.

Komentari
Advertisements