NEKI NOVI MILAN: Maldini dogovorio prvo pojačanje!

Legendarni kapiten Milana Paolo Maldini novi je tehnički direktor kluba nakon odlaska Brazilca Leonarda.

Maldini je prihvatio nakon nekoliko dana razmišljanja ponudu generalnog direktora Ivana Gazidisa. Legenda ‘Rossonera’ tražio je samostalnost u radu, što je Gazidis prihvatio, pa će Maldini birati novog sportskog direktora.

Prema pisanju „Gazzette dello Sport“, Maldinijeva najveća želja je sportski direktor Lacija Igli Tare, a alternativa Rikardo Bigon iz Bolonje.

Maldini bira i svog saradnika, a na toj poziciji želi da videti bivšeg saigrača Alesandra Kostakurtu, s kojim je u dresu ‘Rossonera’ osvojio pet titula Lige šampiona.

Maldini će imati veliku ulogu i u izboru novog trenera Milana, a njegov favorit je Marko Đampaolo, koji poslednje tri sezone vodi Sampdoriju. Prema pisanju italijanskih medija, Đampaolo je već sve dogovorio i trebalo bi da potpiše ugovor vredan dva miliona evra po sezoni.

Maldini je uveren kako je Đampaolo pravi čovek za novi klupski projekat u kojem će najveći dio ekipe činiti igrači do 23 godine. Na taj način klub će pokušati da se vrati u Ligu šampiona, nakon šest godina čekanja.

Mediji s Apenina prenose da je Milan vrlo blizu prvog pojačanja, a reč je Stefanu Sensiju iz Sasuola (23 godine). Italijan je dokazao da se radi o odličnom igraču, a pozvan je i u reprezentaciju, Roberto Manćini mu je pružio šansu i očigledno je da ima velikog poverenja u ovog momka.

040619SensiSC

Nije samo Manćini oduševljen njegovim igrama u Sasuolu, oduševljeni su i mnogi treneri širom Europe koji ga prate. Osim Milana, veliko zanimanje za Sensijem pokazali su i Barselona, Inter i Roma.

Međutim, Maldini je po svemu sudeći pobedio konkurenciju, jer je navodno u odmakloj fazi pregovora s čelnicima Sasuola, a vrednost transfera procenjuje se na 25 miliona evra.

Spominje se i da bi Đampaolo sa sobom iz Sampdorije mogao dovesti Žoakima Andersena i Denisa Praeta.

Komentari
Advertisements