Tadić i Mitrović zadovoljni bodom u Ukrajini, ali najavljuju borbu za sva tri

Dušan Tadić na utakmici protiv Austrije
___

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuje nastavak kvalifikacija za EURO 2020.

„Orlovi“ gostuju Ukrajini u Ljvovu 7. juna od 20.45 časova, a potom tri dana kasnije u istom terminu dočekuju Litvaniju pred praznim tribinama.

Plejmejker Dušan Tadić potpuno je fokusiran na utakmicu protiv Ukrajine, naglasivši da Srbiji odgovaraju dva rezultata protiv veoma jake selekcije koju naš nacionalni tim interesantno nikada nije savladao.

Najbitnije je da ne gubiš od konkurenta, svaki meč je jako važan. Ne možemo da kažemo da ne bismo bili zadovoljni remijem. U prošlosti smo igrali sa Velsom i Irskom, odigrali remije, neke i dobijali u gostima. Svakako, idemo na pobedu u Ukrajini. Nezgodan je termin, ali isto je i drugim timovima i moramo da prihvatimo i pripremimo se na najbolji način. Ukrajina je dobra reprezentacija, organizovana i nezgodna, ali isto tako imamo i mi dobar tim, u formi smo i verujem da ćemo doći do tri boda. Mnogo bi nam značila. Nadam se da ćemo promeniti bilans sa Ukrajinom, zanimljiv je podatak i trebalo bi da nas taj podatak više motiviše. Mislim da su sada šanse 50:50, rekao je as Ajaksa, a preneo RTS.

Aleksandar Mitrvić slaže se sa Tadićem da bi iz Ukrajine i bod bio prihvatljiv, a upozorava i na meč sa Litvanijom, u kojem ne sme biti opuštanja.

Idemo na tri boda, a remi u gostima sa konkurentima nije loša opcija. Ipak, idemo tamo da ih dobijemo i napravimo veliki korak. Slažem se sa selektorom, ni remi nije loš. Neće biti lako ni protiv Litvanije, posebno što igramo bez publike, ali moramo da ostanemo fokusirani, dodao je robusni napadač.

Komentari
Advertisements