ISTORIJA: Vaterpolisti Šapca osvojili duplu krunu!

Vaterpolisti Šapca

Vaterpolisti Šapca ispisuju najsvetlije stranice u klupskoj istoriji.

Šapčani su prvi put u svojoj istoriji postali šampioni Srbije, odnosno osvojili duplu krunu pošto su krajem prošle godine osvojili i nacionalni Kup. Šabac je u majstorici finala plej-ofa savladao Crvenu zvezdu sa 10:9, koja se vratila nakon minusa od 4 gola, a gol za titulu postigao je Rogač 15 sekundi pre kraja meča.

Crveno-beli su bolje počeli meč, zahvaljujući raspoloženom Šulcu poveli su sa 3:1, ali su domaćini izjednačili na 4:4. U tom trenutku dogodio se petnaestominutni prekid zbog tuče na tribini na kojoj su bili smešteni navijači Crvene zvezde. Intervenisala je policija, omogućila da meč bude nastavljen, a nastavak je pripao Šapčanima, koji su krajem treće četvrtine poveli sa 9:5.

Trener gostiju uveo je u igru golmana Todorovskog umesto indisponiranog Kralja i to je bilo presudno za povratak Zvezde u meč. Sa četiri vezana gola Zvezda je izjednačila na 9:9, Todorovski je zaustavio sve pokušaje osim poslednjeg šuta Rogača u situaciji kada je Šabac imao igrača više u bazenu.

U poslednjoj sekundi Zvezda je pokušala da izjednači, ali je lopta otišla pored Pijetlovićevog gola.

Trostruki strelac kod Šapčana bio je Vučinić, Petrovski i Eraković su postigli po 2 gola, dok je kod Zvezde Šulc postigao 4 gola.

Komentari
Advertisements