Olimpijakos i ABA liga, možda neki drugi put

Vasilis Spanulis i Nikola Milutinov

Skupština ABA lige održana prošlog meseca nije donela nikakvu odluku o pristupanju Olimpijakosa regionalnom takmičenju, a po svoj prilici klub iz Pireja će odustati od namere da se preseli na Jadran.

Prema poslednjim vestima koje stižu iz Atine, šanse atinskih crveno-belih da postanu deo „bivše Jugoslavije“ su minimalne. Kako prenosi Eurohoops, nepremostiva prepreka za Olimpijakos su Olimpijske igre koje se sledećeg leta održavaju u Tokiju.

Naime, u slučaju proširenja ABA lige na 14 klubova, bio bi pomeren početak domaćih prvenstava, što u sledećoj sezoni nije moguće. FIBA je od nacionalnih saveza zahtevala da se domaća prvenstva okončaju najkasnije 12. juna 2020. zbog predolimpijskog turnira i priprema reprezentacija za Olimpijske igre.

Čelnici Olimpijakosa su tim povodom kontaktirali rukovodstvo Košarkaške lige Srbije i dobili odgovor da jednostavno ne postoje termini u kalendaru koji bi bili slobodni u slučaju proširenja ABA lige na 14 klubova. Posle takvog odgovora u Olimpijakosu su odustali od prelaska u ABA ligu, prenosi Eurohoops.

Komentari
Advertisements