Kiša pravi problem organizatorima: Finale Rolan Garosa u ponedeljak!?

Česte padavine u Parizu predstavljaju veliki problem organizatorima Rolan Garosa.

Novak Đoković i Dominik Tim igraće u petak drugi meč na terenu Filip Šatrije . Prethodno je na programu klasik između Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji startuje u 12.50 časova po srednjeevropskom vremenu. Ipak, i za petak je najavljena kiša, pa je pitanje da li će program biti završen.

Na terenu Simon Matje u petak su na programu ženska polufinala: Barti – Anisimova i Konta – Vondroušova.

Ukoliko polufinala kod dama ne budu završena u petak, to bi značilo da se finale sigurno pomera za nedelju, 9. jun, kada je predviđeno da se igra muško finale. I za nedelju su najavljene padavine, pa ako se ne promeni protokol muško finale bi moglo da se pomeri na ponedeljak, 10. jun.

Želimo da osiguramo da se sve odigra na vreme. Možemo da igramo i na tri terena. Ipak, treba razraditi i najgori scenario, iako bi idealno bilo da se sve završi u nedelju. Žensko finale može da se igra na novom stadionu Simon Matje. To je samo mogućnost, još nije tako odlučeno. Teren sa pet hiljada mesta nije mali. Neki ovu arenu smatraju nalepšom na svetu. Imali smo nastavak finala na ponedeljak između Nadala i Đokovića. Nadamo se da to doga neće doći, ali ako ne bude drugih mogućnosti, učinićemo to, uključujući i za dame, rekao je direktor turnira Gi Forže, a prenele Novosti.

Komentari
Advertisements