Đoković i Tim se u petak neće vraćati na teren, nastavak u subotu

Rolan Garos

Novak Đoković i Dominik Tim se u petak više neće vraćati na teren. Zbog očajnih vremenskih uslova u Parizu, drugi polufinalni meč je prekinut u trećem setu, pri rezultatu 6:2, 3:6, 3:1 u korist Austrijanca.

Vetar i kiša jedva da su dopustili da se uopšte odigraju dva i po seta.

Malo je viđeno od onoga što tenis čini lepim u prvom setu. Udari vetra bili su jaki, u naletima, a na takve uslove mnogo se bolje prilagodio Austrijanac. Đoković je poveo sa 1:0, dobivši svoj servis, ali već od drugog gema bilo je jasno da je sve kod kontrolom Tima. Naime, njegova igra nije toliko trpela zbog vetra, njegovi spinovi uspevali su da pogode teren, dok je Srbin imao previše neiznuđenih grešaka, a velike probleme imao je i sa servisom. Uz dva brejka, Austrijanac je dobio set za samo 29 minuta sa 6:2.

U drugom setu su teniseri kontrolisali svoj servis, iako taj početni udarac nije bio nikakva prednost. Istina, Đoković se suočavao sa brejk loptama u trećem gemu, ali je uspeo da se “izvuče“. Kod vođstva Đokovića od 3:2, kiša je pojačala, pa je usledio desetominutni prekid. Po povratku na teren, Đoković je izgledao mnogo bolje na terenu, manje je grešio, a konstantno je pritiskao servis rivala. Usledio je i prvi brejk srpskog tenisera, i to u pravom trenutku, poveo je sa 5:3, a onda sigurno odservirao za izjednačenje u setovima.

Početak trećeg seta nije bio po volji Novaka Đokovića. Tim je lako dobio svoja prva dva servis gema, dok je Srbin u drugom gemu spasio jednu brejk loptu, u četvrtom još jednu, ali nije i drugu, pa je Austrijanac poveo sa 3:1. U tim trenucima uslovi su bili katastrofalni, uz jak vetar, koji je menjao pravac, ponovo je počela i kiša, pa su teniseri, još jednom, morali u svlačionicu.

Organizatori će naknadno odrediti termin nastavka meča.

Komentari
Advertisements