RG: Evo zašto je prekinut meč Đoković – Tim

Vetar u Parizu lomio drveće

Novak Đoković i Dominik Tim nisu uspeli da privedu kraju svoj polufinalni meč na ovogodišnjem Rolan Garosu, poštosu organizatori turnira odlučili da prekinu igru i pomere ostatak duela za subotu u podne.

Siutacija na terenu je svakako bila ne baš idealna za tenis, ali je glavni razlog prekida bila bezbednost gledalaca. Naime, velika oluja „Migel“ koja se sa Atlantika uputila ka srcu Francuske donela je veliko nevreme i troje ljudi je već izgubilo živote, dok je još lošije vreme u „gradu svetlosti“ najavljeno za večernje sate.

Novak Đoković čeka prekid meča

Vetar je već dostigao maksimalne udare od 80 km/h u francuskoj prestonici, a kako su za kasnije bio najavljeni još jači udari, organizatori Rolan Garosa rešili su da igrače i gledaoce poštede muke. Pored toga, mnoga stabla u Parizu su već iščupana iz korena i pošto je bezbednost gledalaca na prvom mestu organizatori i nisu imali mnogo izbora.

Vetar lomio drveće u Parizu

Jun je inače mesec koji u Parizu zna da bude kišovit i to je stalni problem za organizatore drugog Grend Slem turnira u sezoni. Zbog toga je i najavljeno (konačno) postavljanje krova na stadion „Filip Šatrije“ koji je ove godine renoviran, ali se sada čini da to ipak neće biti obavljeno na vreme.

Naime, krov je trebalo da bude postavljen tokom godine i da bude spreman već za Rolan Garos 2020. godine, ali se čini da se to ipak neće ostvariti. Kako je turnir odmicao domaćini su sve „stidljivije“ pričali o krovu i tačnim planovima, da bi na kraju priznali da ipak postoje određeni problemi i da je neizvesno da li će krov biti postavljen do sledećeg izdanja turnira.

I dok je kiša obično problem, vetar do sada nije predstavljao preveliki izazov u Parizu. Poslednja junska oluja desila se još pre 29 godina kada je vetar dostigao brzinu od preko 83 km/h i pojedine stanice metroa su bile potopljene zbog obilnih padavina. Ipak, ove godine prvo kiša a zatim i vetar su u potpunosti poremetili raspored u finišu turnira i ostaje samo da se nadamo da će Novak Đoković, posle ne sjajnog starta, u subotu od podne ipak uspeti da nadmaši Dominika Tima i zatim sačeka nedeljno veliko finale protiv Rafaela Nadala.

Komentari
Advertisements