Novak spasio dve meč lopte, ali nije izdržao: Tim u finalu Rolan Garosa

Novak Đoković – Dominik Tim 2:3 (2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7)

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa po peti put u karijeri.

Bolji od prvog reketa sveta bio je Austrijanac Dominik Tim, u meču koji je trajao četiri sata i 10 minuta, u dva dana, i koji je nekoliko puta prekidan zbog kiše. Tim je izborio plasman u drugo uzastopno finale.

Podsetimo, meč je u petak prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima i 3:1 za Tima u trećem delu igre.

Već u prvom gemu nastavka, koji je Austrijanac na kraju jedva dobio na svoj servis bilo je jasno da je Novak daleko odlučnije počeo da igra, nego što je to bio slučaj u petak. Nanizao je tri uzastopna gema i došao u potpuni egal, a potom imao i dve brejk lopte. Tim se izvukao u devetom gemu i uspeo da uspostavi ponovo svoju igru. Forhendi su mu bivali sve dublji i sve više je beležio direktnih poena.

Nažalost, to je dovoljno da se osvoji treći set. Naime, u 12. gemu, Tim je uspeo da iskoristi četvrtu set loptu na Novakov servis i sav prethodni trud srpskog asa otišao je u nepovrat.

U četvrtom setu teniseri su igrali na mahove, Đoković je sticao prednost brejka u dva navrata, imao je čak i vođstvo od 4:2, ali je igrao prilično anemično u tim trenucima. Tim je vratio brejk, nanizao tri gema i primorao šampiona iz 2016. godine da servira za ostanak u meču. Uspeo je prvi reket sveta nakon izgubljen prvog poena da se potpuno pribere, osvoji naredna četiri poena, a zatim brejkne Tima. Ovoga puta nije bilo dileme, Đoković je odlično odservirao i uveo meč u peti set.

Međutim, to nije pokolebalo tenisera iz Austrije. Bolje je ušao u odlučujući set, i nakon propuštenih brejk lopti na obe strane, potpuno uspostavio kontrolu igre i došao do velikih 4:1.

A onda je pala kiša, i usledio je jednočasovni prekid.

Po povratku na teren, srpski as se preporodio, spasio je još jednu brejk loptu, a potom i oduzeo servis svom rivalu. Imao je i 30:0 na svoj servis i onda neobjašnjivo stao. Napravio je četiri greške i ponovo je zaostajao jedan brejk. Tim je na svoj početni udarac stigao do dve meč lopte, ali je usledio čudesan odgovor Novaka, koji je vezao četiri poena i smanjio na 5:4. Ovoga puta nije ponovi grešku i vratio se u potpuni egal.

Nažalost, Tim nije klonuo, prigrabio je dva naredna gema i okončao ovaj meč.

Austrijanac će za rivala u finalu imati prošlogodišnjeg pobednika Rafaela Nadala.

Komentari
Advertisements