Krstajić: Ne mogu da ostavim ekipu dan pre utakmice, nismo izgubili rat

Mladen Krstajić

Selektor reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, obratio se novinarima na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Tema je bila predstojeća utakmica sa Litvanijom, ali svakako da nije mogao da bude zaboravljen debakl u Ukrajini.

I posle meča sam rekao da preuzimam odgovornost. Utakmica je bila i prošla, doživeli smo debakl, desio se takav dan i ne možemo da ga vratimo. Jedino možemo da pobedimo u narednoj utakmici i onda da se naredna dva i po meseca spremamo za nastavak kvalifikacija. Nikad nisam bežao od odgovornosti i šta god da Fudbalski savez odluči, tako će biti, rekao je Krstajić.

Izgubili smo bitku, nismo izgubili rat. Ja sam na čelu moje vojske i tako se ponašam. Što se tiče ostavke, nisam razmišljao, jer već sutra nas očekuje nova utakmica. Bilo ko drugi da je na mom mestu ne bih prihvatio da da ostavku dan pre meča i tako ostavi ekipu na cedilu.

Protiv Litvanije će biti potpuno drugačija utakmica.

Protiv Litvanije je potpuno drugačija utakmica. Naravno da će dosta toga biti drugačije u odnosu na meč sa Ukrajinom. Igrači su pravi profesionalci, žao mi je, ponavljam što se dogodio poraz, ali ako sada budemo kukali do septembra, ništa nećemo da uradimo, zaključio je srpski selektor.

Novinarima se obratio i Uroš Spajić koji zna recept za izlazak iz trenutne situacije.

Izlaz iz ove situacije jeste da pobedimo prvu narednu utakmicu. Svi ste već sve napisali i tako jeste, doživeli smo sramotu, ali ne vidim svrhu da više pričamo o tom meču, rezultat je takav, ništa ne možemo da promenimo i moramo da se okrenemo Litvaniji. Mislim da nas je drugi, a naročito treći gol dotukao.Utakmica je za nas bila u potpuno pogrešnom smeru i tako se završila, naglasio je Spajić.

Komentari
Advertisements