Kokeza: Izvinjenje, molba, podrška, a pitanja posle Litvanije

Slaviša Kokeza i Nenad Bjeković

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza održao je konferenciju za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Preciznije, pripadnici „sedme sile“ imali su priliku da čuju Kokezin monolog o brodolomu u Ukrajini, bez prilike da postavljaju pitanja.

Kokeza se pred novinarima pojavio u društvu potpredsednika Nenada Bjekovića i Marka Pantelića i sve bitne odgovore ostavio za vreme posle utakmice sa Litvanijom, koju „orlovi“ igraju u ponedeljak.

– U ime svih nas iz Fudbalskog saveza Srbije želim da se izvinim naciji, građanima Srbije, zbog debakla koji smo doživeli u Ukrajini, jedne loše utakmice i sramnog poraza. To je nedopustivo za reprezentaciju i igrače koje ima Srbija. Nije sporno gubiti, ali je sporan način na koji se izgubila ta utakmica. Dobar deo odgovornosti za to ima i rukovodstvo FSS na čelu sa mnom kao i stručni štab i igrači. Zalaganje na terenu i borbenost za grb Srbije na način kako je to bilo u Ukrajini više ne sme da se ponovi. Dres Srbije je svetinja i ne sme da bude manje bitan od dresa kluba koje naši igrači nose u Evropi, naprotiv, rekao je Kokeza.

O smeni Mladena Krstajića nije bilo govora, već je Kokeza uputio molbu novinarima.

– Ono što bih želeo da zamolim medije, da zajedno sa nama pruže podršku igračima i stručnom štabu za utakmicu protiv Litvanije. Da probamo da zajedno pobedimo Litvaniju, jer to moramo da uradimo i to je preduslov da u nastavku kvalifikacija izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, što je prioretet saveza u ovom trenutku. Verujem da to možemo da uradimo. Sve ostale analize ostavićemo za sledeću nedelju, za sredu kada će biti održana sednica Izvršnog odbora FSS. Na svako pitanje i vaše razmišljanje ćemo odgovoriti ja, Marko i Nenad. Sve kritike, stavove koje imate iznesite posle utakmice protiv Litvanije, zamolio je Kokeza.

Komentari
Advertisements