Krstajić: Momci su pokazali karakter i kvalitet, ja sam vojnik reprezentacije

Mladen Krstajić

Selektor Mladen Krstajić se zahvalio igračima na pobedi protiv Litvanije i poručio da je kao „vojnik reprezentacije“ spreman na razgovore o svom statusu.

– Čestitao bih igračima na odličnom odnosu prema igri, maksimalno koncentrisano su ušli u meč i pokazali dobru igru. Digli su se psihološki, nije im bilo lako posle Ukrajine. Posle ove dve utakmice imamo tri boda, ukupno četiri sa bodom iz Lisabona, a bilo je, ponavljam, teško posle Ukrajine. Momci su pokazali karakter i kvalitet, potvrdili da ostaju u trci za plasman na Evropsko prvenstvo. U prvom poluvremenu smo imali mnogo prilika, postigli tri gola, u nastavku smo možda mogli da postignemo i gol ili dva više, ali okrećemo se sada onome što nas čeka u septembru i mečevima sa Portugalom i Luksemburgom – rekao je Mladen Krstajić.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza je najavio da će se posle utakmice sa Litvanijom na dnevnom redu naći i status selektora.

– Ja sam profesionalac i sve dok ljudi iz Saveza ne sednu i razgovaraju, ovde sam, vojnik reprezentacije, Saveza. Sledi analiza i nemam problem da pričam o svemu.

Da li je ova pobeda anulirala poraz u Lavovu?

– Ne možemo tako da gledamo… Digla se velika fama posle te utakmice, izgubili smo… Momci su se digli, pobedili i sada se okrećemo septembru,mečevima sa Portugalom i Luksemburgom.

Posle meča u Ligi nacija sa Litvanijom imali ste emotivan govor.

– Kao selektor Srbije uvek pokušavam sve najbolje, teško mi padaju porazi, nosim se sa pritiskom, ali mislim da je danas druga situacija. Treba da gledamo pozitivno na stvari do kraja, i bez obzira ko će biti selektor, ja ili neko drugi, moramo gledati napred. I ponovo se zahvaljujem igračima na onome što su danas pokazali.

Da li bi ste nešto menjali da igramo sada ponovo protiv Ukrajine?

– Radićemo analizu, ali sada na tu temu ne bih ništa više govorio – zaključio je Mladen Krstajić.

Komentari
Advertisements