Tomić: Ako imaju problem sa suđenjem, to je njihov problem

Milan Tomić

Milan Tomić, trener košarkaša Crvene zvezde bio je zadovoljan ishodom prve utakmice finala plej-ofa, ali ne i igrom svog tima. Za razliku od kolege iz Partizana, Andree Trinkijerija, Tomić nije imao zamerke na suđenje.

– Mislim da je uvek najteža prva utakmica. Imali smo pritisak i mislim da smo odigrali napadački kvalitetno. Pogađali smo za tri poena i imali kontranapade, ali finale ne može da ide na 98 poena i to sam rekao igračima u svlačionici. Jedan deo je napadački dobra utakmica, a drugi deo odbrambeno jako loša. Kada igraš finale protiv Partizana nije dovoljno samo igrati na 100 odsto što se tiče fizičke snage, već i biti koncentrisan. Dozvolili smo 26 poena u kontri Partizanu, a to je mnogo. Čestitam igračima na pobedi, zahvaljujem se navijačima na podršci. Moramo da odigramo mnogo bolje u odbrani u sledećoj utakmici, rekao je Tomić.

Tomić smatra da će drugi meč biti lakši za njegov tim.

– Sada je pritisak na njima. Moramo da odigramo mnogo bolje i pametnije da bismo pobedili na njihovom terenu.

Na pitanje o suđenju, Tomić je odgovorio:

– Cele godine nisam pominjao sudije. Ne bih ni u ovom trenutku. Ne želim da komentarišem i zadržaću to do kraja sezone. Ako oni imaju neki komentar, to je njihov problem, rekao je Tomić, koji je potom upitan da prokomentariše izjavu Andree Trinkijerija na konferenciji za medije:

– Ne znam šta je pričao moj kolega. Ne bih komentarisao. Mislim da je utakmica protekla u normalnim uslovima. Ako oni imaju problema sa suđenjem i atmosferom… Setite se kada smo igrali protiv Partizana na njihovom terenu. Rekao sam vam kakav je moj sako, ali nisam se žalio. Mislim da treba da igramo košarku, zaključio je Tomić.

Junak Zvezdine pobede bio je Dejan Davidovac.

– Očekivano teška utakmica u derbiju protiv Partizana. Mislim da je ovo sedmi put da igramo sa njima, a mislim da ni sada nije bilo preteranih iznenađenja. Imali smo 39 minuta kontrolu utakmicu, a u poslednjem minutu ušli u egal. Sada to nije važno, čestitam ekipi i idemo da se spremamo na sledeću utakmicu, istakao je Davidovac.

Komentari
Advertisements