Bobi o željama i ciljevima na Mundobasketu 2019

Boban Marjanović sa nestrpljenjem očekuje početak priprema za Mundobasket 2019, koji se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini.

U razgovoru za sajt FIBA, centar Filadelfije je izrazio želju da se nađe među putnicima za Kinu, ali je naglasio da je konkurencija u reprezentaciji Srbije žestoka.

Želim da igram za svoju zemlju ovog leta na Svetskom prvenstvu u Kini. Sjajno je igrati za reprezentaciju i čast mi je da nosim dres nacionalnog tima. Možemo da napravimo respektabilan sastav i da se borimo za završnicu šampionata. Konkurencija za mesto u timu je jako, jer mnogo sjajnih igrača se bori za mesto među 12 odabranih, rekao je Marjanović za „FIBA.com“.

Popularni Bobi veruje da naš nacionalni tim može do samog kraja.

Cilj nam je da uđemo u polufinale, da se borimo za finale i da pokušamo da osvojimo zlatnu medalju. Imamo velike ambicije i želimo da pokažemo da smo jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Nadam se da će svi biti zdravi pre svega, a svi smo uzbuđeni jer verujemo da ćemo imati sjajno leto. Srbija je zemlja košarke, i želimo da učinimo naš narod srećnim. Mislim da možemo da idemo daleko jer imamo mnogo talenta i iskustva.

„Orlovi“ će u grupnoj fazi za protivnike imati selekcije Italije, Angole i Filipina.

Kvalitetna je grupa, a biće interesantno i takmičiti se i sa ekipama o kojim ane znamo previše. Znamo da je italija odlična ekipa, ali iskreno ne znam previše o Angoli i Filipinima. Moramo da igramo svaki meč maksimalno i da budemo fokusriani. Niko nam ne garantuje plasman u narednu fazu. Moramo da se takmičimo i da prikazujemo dobru energiju iz meča u meč. Iznenađenja su uvek moguća, ali ja ne želim da budem deo istih, završio je uz osmeh srpski gorostas.

Komentari
Advertisements