Zagorac: Možete da potonete ili da preuzmete odgovornost [VIDEO]

Rade Zagorac

Junak Partizanove pobede u drugoj utakmici finala plej-ofa Rade Zagorac, opisao je sinoćnji rasplet kao najlepši trenutak u dosadašnjoj karijeri.

Prvobitna zamisao Andree Trinkijerija bila je da poslednji napad crno-belih završava Aleks Renfro, ali je Milan Tomić tražio tajm-aut, pročitao ideju rivala i naterao italijanskog stručnjaka da promeni odluku. Dao je poverenje Zagorcu, koji je do tog trenutka promašio svih šest šuteva za tri poena.

– Nezahvalno je sad da pričam šta je bila zamisao. Neka zamisao je bila da nije bitno da se postigne trojka, dvojka nam je bila potrebna za produžetak. Ali bilo je previše vruće da se uđe u produžetak, rekao je uz smeh Rade Zagorac.

Šut ga do odlučujuće trojke nije služio.

– Znate kako, sve vreme igrate i promašujete, ne ide kako ste zamislili… Imate dve opcije – ili da potpuno potonete, predate se i odete kao gubitnik ili da budete svesni da gore od toga ne možete i preuzmete odgovornost bez prevelikog razmišljanja. Ovog puta je ispalo najbolje moguće, rekao je Zagorac.

Treća utakmica finala igra se u subotu, a domaćin će biti Zvezda.

– Drago mi je što smo poravnali rezultat, sada se vraćamo na „njihov teren“. Imamo šansu da mi sada napravimo brejk, i da se približimo za korak osvajanju titule, poručio je Zagorac.

Komentari
Advertisements