Strašni „orlovi“: Srbija srušila veliki Brazil

Detalj sa utakmice Srbija - Brazil

Odbojkaši Srbije napravili su veliko iznenađenje na startu trećeg vikenda Lige nacija. „Orlovi“ su u portugalskom Gondomaru naneli prvi poraz Brazilu u Ligi nacija ove godine.

Posle više od dva sata igre Srbija je slavila sa 3:2, po setovima 17:25, 25:22, 17:25, 25:20, 15:12.

U prvom setu Srbija je bila ravnopravna samo do prvog tehničkog tajm-auta (8:7), ali su potom Brazilci nanizali sedam poena, uz samo jedan izgubljen i stekli nedostižnu prednost.

Drugi set su obeležile greške, a prednjačile su „karioke“. Srbija je na drugi tehnički tajm-aut otišla sa plus 4 (16:12) i uz malo oscilacija uspela da osvoji set. Treći set su dominantno dobili Brazilci koji su poveli sa 8:2 i nisu dozvolili izabranicima Nikole Grbića da ih ugroze, ali je revanš usledio u četvrtom setu.

Dobro je počeo odlučujući peti set po „orlove“. Vodila je Srbija sa 8:6, ali se Brazil vratio serijom od 3:0 i primorao Grbića da zatraži tajm-aut. Igralo se posle toga poen za poen, sve do vođstva Brazila od 12:11, kada je servis preuzeo Petar Krsmanović. „Orlovi“ su nanizali četiri uzastopna poena i stigli do velike pobede, treće u ovogodišnjoj Ligi nacija.

Najefikasniji u našem timu bili su Lazar Ćirović sa 12 i Petar Krsmanović sa 11 poena, a u Brazilu Lukareli sa 20 poena.

Drugog dana trećeg vikenda Lige nacija, u subotu Srbija igra protiv domaćina Portugalije.

Komentari
Advertisements