Partizan dobio spor: Riga plaća 450.000 evra

FK Partizan grb
Nakon što su Letonci izgubili spor pred Arbitražnim sudom FIFA, ponudili su nagodbu Partizanu, prenosi Telegraf.Početkom sledeće nedelje Partizan će zaraditi 450.000 evra na osnovu dobijenog sudskog spora, odnosno nedavnog dogovora sa Rigom, koja je svojevremeno – mimo propisa – angažovala igrača crno-belih Sedrika Goguu, iako je bio pod ugovorom sa klubom iz Humske. Pravni tim osvajača Kupa Srbije i njihove kolege iz Letonije uveliko rade na finalizaciji konačnog dogovora, koja se ubrzo očekuje.

FK Partizan je podneo tužbu protiv Rige i to pred Arbitražnim sudom FIFA, jer je letonski klub početkom 2017. godine angažovao Goguu, koji je samovoljno napustio Humsku i otišao u pomenuti klub.

Partizan je lako dobio spor, ali su se Letonci žalili na odluku Abritražnog suda i proces se odužio, uz nekoliko kontramera koje su iz Partizana morali da primene. Na žalbu Rige podneta je nova tužba u kojoj su ,,crno-beli“, uz validnu argumentaciju i dokumentaciju, zatražili dodatnih 200.000 evra (ukupno 800.000).

Kada su Letonci shvatili da će izgubiti i drugi spor i morati dodatno da doplate za Goguu, koji inače nije upisao ni meč u pomenutom klubu, rešili su da ponude dogovor. Crno-beli su zatražili od Letonaca da do utorka 18. juna uplate 450.000 evra, a da preostalih 150.000 evra dobiju kroz aranžman eventualne kupovine nekog od fudbalera iz Humske.

Dogovor je postignut, a on pre svega odgovara Partizanu, jer klub još uvek nije prodao nijednog fudbalera.

Sedrik Gogua je inače stigao u Partizan iz finske ekipe SJK, početkom 2016. godine i to za sumu od 400.000 evra.

Klub iz Humske ga je zbog nesportskog ponašanja van terena i kršenja pravila ponašanja, sankcionisao finansijski, što je Gogua nije mogao da prihvati, pa je na svoju ruku prešao u Rigu, iako prethodno nije potpisao raskid saradnje sa Partizanom.

Komentari
Advertisements