USKORO PROMOCIJA: Poznato je koliko će Sari zarađivati u Juventusu!

Prethodnih nedelja se dosta pisalo o tome ko će na klupi Juventusa naslediti Masimilijana Alegrija.

Još od prvog dana za najozbiljnijeg kandidata važi trener Čelsija Mauricio Sari a po jutrošnjim natpisima u italijanskim medijima je samo pitanje trenutka kada će on sesti na klupu „stare dame“.

Naime, Čelsi i Juventus su dogovorili obeštećenje za koje će iskusni italijanski stručnjak promeniti sredinu. Radi se o sumi od oko 3.5 miliona evra, plus 500.000 evra na ime bonusa ukoliko Juventus dođe do makar jednog trofeja u sezoni.

„Gazeta delo Sport“ piše da je u pitanju trogodišnji ugovor po kom će Sari zarađivati oko sedam miliona evra po sezoni, što je za oko šest miliona evra manje nego što je imao Masimilijano Alegri.

Mauricio Sari je prošlog leta prešao iz Napolija u Čelsi i uspeo je sa ovom ekipom da dođe do trofeja u Ligi Evrope, ali i da osvoji treće mesto u Premijer ligi, koje je „plavcima“ donelo plasman u Ligu šampiona posle jedne sezone pauze.

Juventus je prošle sezone došao do osmog uzastopnog Skudeta, ali je ipak opšti utisak da su podbacili u Ligi šampiona, ali i u italijanskom Kupu, pošto su u oba takmičenja završili učešće u četvrtfinalu.

Komentari
Advertisements