Belgijanci postali najskuplja fudbalska braća u istoriji

Eden i Torgan Azar

Ovog leta klubove su promenili Eden i Torgan Azar.

Računajući njihove transfere, postali su najskuplja fubalska braća u istoriji. Najveći deo „zajedničkog“ transfera odlazi na angažovanje Edena Azara, koga je Real iz Madrida platio Čelsiju ravno 100 miliona evra.

Nije loše prošao ni Torgan, dosadašnji fudbaler Borusije iz Menhengladbaha, koji je promenio grad, ali ne zemlju i ime kluba. On je od ovog leta novi fudbaler dortmundskih „milionera“, koji su njegovu vernost platili 25 miliona evra, četiri puta manje nego Madriđani Edena.

Zanimljivo je da još dvojica njihove braće igraju fudbal. Kilijan ima 24 godine i trenutno igra u Serkl Brižu, kao pozajmljeni fudbaler Čelsija, ali se lepa karijera predviđa najmlađem članu „klana“ Azar, 16-godišnjem Etjenu, za koga je takođe zainteresovan klub sa Stamford Bridža.

Druga najskuplja braća u fudbalu, po Transfermarktu, su Pol i Florentin Pogba, a onda slede braća Lukas i Teo Ernandez. Ipak, bilo je u prošlosti mnogo kvalitetnih tandema rođene braće, ali su tada transferi bili mnogo manji, pa njih nema na listi.

Komentari
Advertisements