Đorović: Austriju dobro poznajemo, ali kvalifikacije su nešto sasvim drugo

Mlada reprezentacija Srbije

Mlada reprezentacija Srbije odradila je poslednji trening pred meč sa Austrijom, prvi na šampionatu Evrope za izabranike selektora Gorana Đorovića.

Uoči duela sa rivalom koji nam je bio protivnik i na putu do Italije i San Marina, pred predstavnicima medija bili su selektor Goran Đorović i vezista Danilo Pantić.

Najvažnije da smo svi zdravi za prvi meč na turniru i da se spremamo u dobrom ambijentu. Svi jedva čekamo da počne utakmica, poštujemo sve rivale, ali verujemo u svoj kvalitet. Poznajemo se sa Austrijom dobro, bili smo u istoj grupi u kvalifikacijama. Pobedili smo u gostima, onda igrali nerešeno pred kraj kvalifikacija. Moram da kažem da su kvalifikacije jedno, a utakmice u završnici nešto sasvim drugo. Imamo respekt prema našem rivalu, radi se o veoma dobroj reprezentaciji. Dobro se poznajemo, ali ono što je bilo treba da se zaboravi, okrećemo se sutrašnjem meču. Sve selekcije koje su došle u Italiju imaju poseban motiv, tako i mi. Očekuje nas zahtevan meč i mislim da ćemo spremno ući u borbu. Ponavljam, veoma poštujem selekciju Austrije, rekao je selektor Srbije.

Đorović je dodao da već zna tim, iako će sačekati poslednji trening kako bi video stanje igrača.

Sačekaćemo da se završi i poslednji trening kako bi videli stanje igrača a naravno da već znam tim. Utakmica je živa stvar, tako da ćemo shodno situaciji na terenu i reagovati, ali rekao sam da ono što je bilo u kvalifikacijama neće imati veze sa sutrašnjom utakmicom. Austrija je snažna ekipa, fizički na visokom nivou, tako da očekujem težak meč.

Selektor je nekoliko reči rekao i o Luki Joviću.

Dovoljno govori to što je ovde sa nama. Igrao je cele kvalifikacije, dao veliki doprinos. Svima me drago zbog njegovog potpisa za Real, ali sada je mislima u reprezentaciji i skoncentrisan na ono što nas očekuje u meču sa Austrijom, zaključio je Goran Đorović.

Danilo Pantić je izneo svoja očekivanja.

Ulazimo u takmičenje sa visokim ambicijama, spremni smo i daćemo sve od sebe da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Sutra nas očekuje najvažnija utakmica, moramo ići korak po korak i to je jedini naš put. Spremni smo, očekivanja nacije su velika i nadamo se da ćemo ih ispuniti, rekao je Danilo Pantić.

Meč Srbija – Austrija biće odigran u Trstu u ponedeljak od 18.30.

Komentari
Advertisements