Kecmanović drugi put ispao u Haleu

Miomir Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović kao ,,laki luzer“ upao je u glavni žreb turnira u Haleu, ali se nije dugo zadržao u Nemačkoj.

Posle poraza u drugom kolu kvalifikacija, od Portugalca Žoao Souze, Kecmanović je ipak upao u glavni žreb, pošto se sa turnira povukao Damir Džumhur. Bosanac je trebalo da se suprotstavi Karenu Hačanovu, pa je umesto njega, kao ,,laki luzer“, nasuprot Rusa stao Miomir Kecmanović.

Ipak, trenutno 9. teniser sveta nije dopustio iznenađenje i slavio je u dva seta 7:6(5), 6:4 posle sat i 33 minuta igre. Kecanović je meč otvorio brejkom, ali je odmah zatim izgubio svoj servis. Do taj brejka teniseri su čuvali gemove na svoj početni udarac, a u dodatnom 13 gemu, posle mnogo uzbuđenja, uspešniji je bio Hačanov. Na set loptu, Rusa je pogledala fortuna, pa se loptica od neca samo spustila u polje našeg tenisera.

U drugom setu ključni detalj bio je izgubljen servis Kecmanovića kod rezultata 2:2. Imao je Hačanov 0:40, Srbin je spasio prve dve brejk lopte, ali ne i treću, a set je na kraju pripao Rusu 6:4.

Protivnik Hačanova u drugom kolu turnira u Haleu biće bolji iz okršaja Lasla Đerea i domaćeg tenisera Jana-Lenarda Štrufa, koji je na programu u utorak.

 

Komentari
Advertisements