Rekordna kazna za Zvezdu, Trinkijeri plaća zbog „veoma svečane“ majice

Vlado Šćepanović i Andrea Trinkijeri

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon izrekao je kazne zbog dešavanja na trećoj utakmici finalne serije plej-ofa, koja je odigrana u subotu.

Domaćin je bila Crvena zvezda, a Deleon je zbog propusta u organizaciji klubu sa Malog Kalemegdana izrekao najveću pojedinačnu kaznu u dosadašnjem toku finalne serije.

Zbog uvreda treneru Partizana Andrei Trinkijeriju na nacionalnoj osnovi, koje su ponovljene, zbog pljuvanja sudija i pražnjenja dela prvog reda pored terena, zbog ubacivanja tvrdih predmeta na parket, a posebno na igrače Partizana po završetku utakmice, kao i zbog paljenja baklje na tribinama, Crvena zvezda je kažnjena sa 180.000 dinara.

Podsetimo, Partizan je zbog sličnih incidenata na drugoj utakmici finala kažnjen sa 108.000 dinara, dok je Zvezda zbog propusta u organizaciji prve utakmice kažnjena sa 84.000 dinara.

Deleon je zbog tehničke greške kaznio košarkaša Partizana Radeta Zagorca sa 6.000 dinara. Isti iznos u kasu lige uplatiće i trener Crvene zvezde Milan Tomić zbog toga što je na konferenciju za novinare došao u majici, dok je nešto blaži Deleon bio prema treneru Partizana.

Kako se navodi u saopštenju, Andrea Trinkijeri je kažnjen sa 1.000 dinara „zato što je na pres konferenciju došao u majici (neobičnoj i veoma svečanoj, ali ipak majici)“.

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa igra se večeras od 18 časova.

Komentari
Advertisements