Senzacija iz Nemačke: Renato Sančez pred transferom u Seriju A?

170619Renato SC

Njegova obećavajuća karijera je u silaznoj putanji, ali pojavio se interes italijanskog velikana, koji dokazano zna usmeriti zalutale igrače na pravi put.

Renato Sančez se na Europskom prvenstvu 2016. predstavio kao nova velika nada evropskog fudbala. Tada tek 19-godišnji mladić iz Lisabona sjajno je igrao na poziciji centralnog veznog u dresu Portugala.

Sančeza je nakon prvenstva za 35 miliona evra doveo Bajern, a taj je transfer izgledao kao sjajan posao Bavaraca. S tek 19 godina Sančez je izgledao kao itekako ozbiljan igrač i dojam je bio da je Bajern dugoročno rešio pitanje motora u sredini terena.

Međutim, Sanchesova karijera krenula je silaznom putanjom. U Bayernu se u prvoj sezoni nije nametnuo, nakon čega je sreću potražio na posudbi u Swanseaju. Nije se snašao u velškom klubu, a prošle je sezone dobio mizernu minutažu u Bayernu.

Etiketa propalog talenta sve se češće lepi na Sanzesa, ali sada mu je sudbina ponudila drugu priliku. Novi trener Juventusa postao je Mauricio Sari, trener koji dokazano zna usmeriti ,,zalutale“ igrače na pravi put.

Polako se licitira s imenima igrača koji bi trebali pojačati redove ,,stare dame“. Među prvima je svoje želje čelnicima kluba dostavio Kristijano Ronaldo, a u njegovom izborom budućih saigrača našao se Renato Sančez.

Navodno je i Sari pobornik mladog Portugalca i nema ništa protiv da ga Juventus ovog leta dovede u klub. Na ruku italijanskom prvaku idu i dobri odnosi s bavarskim velikanom.

Komentari
Advertisements