Peti uzastopni poraz srpskih odbojkašica u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je peti uzastopni poraz u Ligi nacija, a ukupno osmi neuspeh ove sezone u pomenutom takmičenju.

Još ranije Srbija je izgubila sve šanse da se nađe na završnom turniru, a danas je poražena od ekipe koja je do ovog meča izgubila 11 od 12 utakmica u Ligi nacija.

Bugarska je u kineskom Ningbou trijumfovala sa 3:1, po setovima 21:25, 25:21, 25:17, 25:23, ali prvi deo meča nije nagoveštavao ovaka rasplet. Srpkinje su serijom od 9:2 u finišu prvog seta preokrenule rezultat i povele sa 1:0, da bi u drugom povele sa 19:15. Bugarke su sa 4 vezana poena izjednačile na 19:19, a od rezultata 21:21 napravile još jednu identičnu seriju i izjednačile na 1:1 u setovima.

Na početku trećeg seta Bugarska je povela sa 5:0, Srbija uspela da izjednači na 9:9, međutim to je bilo poslednje izjednačenje u ovom setu. Bugarska je sa novih 5 vezanih poena povela sa 14:9, uskoro je bilo 20:12 i pitanje pobednika ovog seta bilo je rešeno. U četvrtom gotovo identična slika sa početka trećeg seta, s tim da je Bugarska povela čak sa 8:0.

Uspele su Srpkinje da smanje tu prednost, čak i da zaprete u finišu, spasile su četiri meč lopte, ali je Bugarska petu realizovala i ostvarila tek drugi trijumf u Ligi nacija ove sezone.

Nasja Dimitrova i Paskova su osvojile po 15 poena kod Bugarske, Gergana Dimitrova je dodala 14, dok su kod Srbije najbolje bile Katarina Lazović i Milica Kubura sa po 16 poena. Naredni meč u Ligi nacija Srbija će odigrati protiv Nemačke u sredu od 10 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari
Advertisements