Zvezdi titula: Deleon odbio žalbu Partizana!

Markus Pejdž

Direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Leon Deleon doneo je odluku da registruje četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa Superlige Srbije u košarci između Partizana i Crvene zvezde rezultatom 75:76, pa su crveno beli zvanično postali šampioni naše zemlje, tačnije odbranili titulu prvaka sa 3:1 u pobedama.

Deleon je saopštio da je odbijena žalba Partizana i pored evidentne greške sudija, kada nisu svirani koraci Biliju Beronu pri postizanju pobedničkog koša.

U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: „Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravilene može biti razlog za poništenjeutakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenihpravilaigre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom, stoji u saopštenju Deleona

Deleon je doneo odluke i o kažnjavanju aktera četvrte utakmice plej-ofa.

KK PARTIZAN, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 102.000 dinara, zbog toga štoje na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja (četvrti put)shodno čl. 61 B) 8,12i 13 Propozicija takmičenja.

– Igrač KK PARTIZAN, N. Veličković, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG(druge) shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

– Igrač KK CRVENA ZVEZDA, M.Faye, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG (druge) shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

– Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja. Kazna se prenosi usledeću sezonu.

Komentari
Advertisements