Savić: Ozbiljna utakmica dva velika tima

Dejan Savić

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić bio je zadovoljan posle pobede protiv Hrvatske (11:10) na završnom turniru Svetske lige u Beogradu, ali i upozorio na oscilacije u igri.

– Ozbiljna utakmica dva ozbiljna, velika tima. Važna pobeda, uprkos problemima i oscilacijama, u prvom delu imali smo problem igrača više, pa onda pad kad smo poveli tri razlike i neizvesna završnica. Sve u svemu zaslužena pobeda, što smo obećali to je publika dobila, rekao je Savić novinarima posle meča, prenosi Tanjug.

Kada je u pitanju sutrašnji meč sa Kazahstanom Savić je najavio da će malo odmoriti ekipu, ali da je utakmica veoma bitna.

– Nećemo ujutru imati trening i ne sme biti opuštanja protiv Kazahstana, biće zanimljivi mečevi druge grupe, jer je kombinatorika ogromna i sve je moguće što se tiče plasmana, završio je selektor Savić.

Jedan od junaka pobede mladi Ognjen Stojanović, strelac tri gola, ponovo je bio sjajan protiv Hrvatske, kao i na meču FINA kupa.

– Ne, nisam specijalista za Hrvatsku. Ovo je timska pobeda, danas sam iskočio ja, sutra će neko drugi. Sledi Kazahstan, samo da odigramo dobro i ne sumnjam u pobedu, rekao je Stojanović.

Iskusni Duško Pijetlović zahvalio se navijačima što su, uprkos kiši, ispunili tribine Tašmajdana.

– Važna pobeda, uvek je lepo kad se pobedi na domaćem terenu, pred ovom sjajnom publikom. Primili smo malo više golova nego obično, ali mislim da ima i do ovih novih pravila. Idemo dalje, sledi Kazahstan, poznajem ih iz ruske lige, biće to više prilika da taktički nešto probamo, poručio je Pijetlović.

Komentari
Advertisements