Srbija bolja od Hrvatske

Vaterpolisti Srbije

Srbija – Hrvatska 11:10 (2:3, 2:2, 4:1, 3:4)

Vaterpolisti Srbije su u drugom kolu završnog turnira Svetske lige u Beogradu savladali selekciju Hrvatske sa 11:10 i praktično obezbedili prvo mesto u grupi B.

U prilično izjednačenoj i neizvesnoj utakmici, pobednik je odlučen u samoj završnici, a gol odluke postigao je Andrija Prlainović, četrdesetak sekundi pre kraja.

„Delfini“ i „barakude“ su odigrali tvrdu utakmicu, u kojoj je pobednik na kraju odlučen zahvaljujući individualnom kvalitetu i nadahnutosti naših igrača.

Hrvati su prvi poveli i ispostavilo se da će se do kraja treće četvrtine igrati gol za gol. Nije Hrvatska uspevala da stvori prednost veću od jednog gola, niti je Srbija koristila brojne prilike sa igračem više da pređe u vođstvo.

„Delfini“ su prvi put poveli dva minuta pre kraja treće četvrtine, kada je Mitrović pogodio za 7:6. Odmah se nadovezao Filip Filipović iz peterca koji je iznudio Jakšić, da bi jedan od junaka utakmice, mladi Ognjen Stojanović na početku poslednje deonice doneo našem timu velikih plus tri – 9:6.

Izgledalo je da je Hrvatska u nokdaunu, ali su je izabranici selektora Dejana Savića svojim greškama vratili u život. Joković je prekinuo nalet Srbije, Marcelić odbranio peterac Prlainoviću, a potom naš tim nije iskoristio napad sa dva igrača više. To su kaznili Garsija i Joković za izjednačenje (9:9) i neizvesnu završnicu.

Ognjen Stojanović je svojim novim golom vratio prednost Srbiji, ali je na drugoj strani Fatović doneo novo izjednačenje „barakudama“. Projektil Prlainovića, četrdesetak sekundi pre kraja bio je presudan, ali treba istaći i dobru odbranu Stojanovića u poslednjem napadu Hrvatske.

Sa tri gola najefikasniji u našem timu bio je Ognjen Stojanović, po dva puta su se u strelce upisali Ćuk, Prlainović i Filipović, a po jedan gol su postigli Aleksić i Mitrović.

Srbija u četvrtak igra poslednju utakmicu u grupi protiv Kazahstana, koji ne bi trebalo da bude težak rival.

Komentari
Advertisements