Ćakić: Za nas je NBA draft finale sezone

Goga Bitadze, Mega - Tamiš 102:64
Generalni menadžer Mega Bemaxa Goran Ćakić otputovao je u Njujork gde će se u noći između 20. i 21. juna održati NBA draft.
Na ovogodišnjem NBA draftu Mega Bemax će imati nekoliko kandidata. Pre svega tu je Goga Bitadze, ovogodišnji MVP ABA lige i Superlige, kao i osvajač priznanja Evrolige „Zvezda u usponu“, kao i Adam Mokoka. Takođe, Luka Ašćerić je kao izlazno godište (1997) automatski prijavljen za ovogodišnji draft.

Pred put u Njujork, generalni menadžer Mega Bemaxa Goran Ćakić je rekao da veruje da će predstojeći NBA draft biti još jedna potvrda da je Mega najbolja sredina za razvoj mladih košarkaša na teritoriji Evrope.

Kao i prethodnih godina, sa velikim nestrpljenjem iščekujemo NBA draft koji za nas predstavlja finale sezone. Mnogo je rada uloženo u klubu, počevši od samih igrača i stručnog štaba, preko uprave i menadžmenta, kako bismo došli do sadašnje pozicije koju Mega ima, a to je da je najbolji klub za razvitak mladih igrača koji imaju ambiciju da zaigraju u NBA. Počelo je sa igračima iz Srbije 2014. godine kada je među košarkašima Mege na NBA draftu izabran Nikola Jokić, koji je nakon pet godina proglašen za najboljeg centra NBA lige. U međuvremenu su u klub pristizali i igrači iz različitih država, koji su posle vremena provedenog u Megi takođe pronalazili put do NBA drafta i najjače lige na svetu, rekao je Ćakić za klupski sajt.

On je dodao da se nada usešnoj saradnji i u budućnosti.

Verujem da ćemo i na predstojećem draftu nastaviti pozitivan trend i da će se sledeće sezone povećati broj igrača koji su direktno iz Mege obukli dres nekog od NBA timova. Mega kao klub svake godine nastavlja da raste, uslovi za rad i napredak igrača se konstantno podižu, a tokom godine nam pristižu molbe od košarkaških radnika širom sveta sa željom da se upoznaju sa sistemom i načinom rada u Megi, izjavio je Ćakić.

Komentari
Advertisements