Dvejn Vejd: Australija, Kanada i Srbija imaju vrhunske sastave

Vejd

Legendarni američki košarkaš Dvejn Vejd, smatra da će Svetsko prvenstvo u Kini biti veoma atraktivno, sa mnogo dobrih utakmica i ekipa.

Očekujem veoma intenzivne utakmice i uzbudljiv turnir, svakoj ekipi će biti teško da dođe do postolja, a titulu brani SAD. Generalno, čini mi se da je kvalitet porastao prethodnih godina i da brojni timovi prave vrhunske sastave – na primer Australija, Kanada i Srbija, oni mogu da vežu pobede, rekao je Vejd.

Vejd je igrao na Olimpijskim igrama 2008, i siguran je da će domaćin biti pravi.

Kada se igra na vrhunskom nivou, čovek ima priliku da iskusi strast prema košarci i u drugim zemljama. Kina će biti izvrstan domaćin – navijači, atmosfera, ljubav prema košarci, siguran sam da će sve proći kako treba i znam da u Kini jedva čekaju da počne, kazao je legendarni košarkaš.

Bio je deo tima SAD koji je 2006. godine izgubio u polufinalu od Grčke pre nego što je u duelu sa Argentinom osvojio bronzanu medalju.

Želeli smo da osvonjimo trofej, ali pali smo na tom ispitu. To je bilo razočaravajuće jer smo znali da imamo sve što je potrebno kako bismo slavili, ali taj težak meč sa Grcima okončao je naš san. Ipak, to iskustvo pomoglo nam je dve godine kasnije na OI, kada smo uzeli zlato, zaključio je Vejd.

Komentari
Advertisements