Mačvan: Imamo velike šanse za medalju Kini, oporavljam se, ali Đorđević se pita

Srpski košarkaš Milan Mačvan, izabran je da bude ambasador FIBA čelindžera, najkvalitetnijeg 3×3 basket turnira koji će se 13. i 14. jula održati na platou ispred severne strane ,,Štark arene“. Publika će imati priliku da gleda 16 najbolje rangiranih timova koji će biti podeljeni u četiri grupe. Po dva najbolja tima iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale nakon čega slede eliminacije.

Organizatori ovog turnira su moji dobri drugari. Pitali su me da budem promoter Čelindžera koji se organizuje pod pokroviteljstvom FIBA i uz podršku KSS i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio. Imao sam priliku u Novom Sadu da gledam čelindžer i bilo mi je baš zanimljivo. Drugačija je igra nego kada mi igramo pet na pet. Basket je postao olimpijski sport, i iskren da budem, od naših reprezentativaca očekujem da u Tokiju 2020. stignu do medalje, istakao je krilni centar.

Mačvan je trenutno u Beogradu gde se oporavlja od povrede kolena koju je zadobio još prošle godine u septembru.

Koleno je super, pre mesec dana sam počeo da treniram i to sa kontaktom. Dobro se oporavljam, idem na treninge, terapije i pokušavam da se spremim ako ne za reprezentativno leto, onda za klupsku sezonu koja me čeka. Selektor Đorđević me je uvrstio na širi spisak. On će pred početak priprema da precrta nekoliko imena, tako da ćemo videti da li ću i posle toga biti deo tima. U svakom slučaju želim da budem spreman, rekao je srpski reprezentativac.

Mačvan je i dalje košarkaš Bajerna, ali…

Za sada ne znam da li ostajem. Zavisiće i od toga kako Bajern bude završio sezonu. Mi jesmo potpisali predugovor da ostanem i sledeće godine. Ali zaista ne mogu da kažem ništa više. Vrlo brzo će se znati da li ostajem ili ne, objasnio je košarkaš.

Za kraj razgovora, opet reprezentativne teme. Svetsko prvenstvo u Kini je još daleko, ali navijači se nadaju da bi Srbi mogli do medalje. I to zlatne.

Zbog svih prethodnih rezultata koje smo postigli, košarka je kod nas sport broj jedan. I to ne kažem zato što se ja bavim njome. Ali, hajde da spustimo malo loptu na zemlju. Da idemo korak po korak. Najgore bi bilo da poletimo, pomislimo da smo veliki favoriti i da će nam sve biti poklonjeno. Najbitnije je da svi budemo zdravi, da hemija bude dobra. Ako sve bude kako treba mislim da imamo velike šanse da osvojimo medalju u Kini, zaključio je Mačvan.

Komentari
Advertisements